# robots.txt generated by Checkup.tools User-agent: * Disallow: Disallow: /cgi-bin/ اردیبهشت 99 - پیامی تازه

زمانبندی برگزاری مصاحبههای تدریس - اردیبهشت 1399 مطلب جدید

دوشنبه 99/2/15
7:54 عصر
ایمان
&

زمان‌بندی برگزاری مصاحبه‌های تدریس - اردیبهشت 1399


 

 

  • زمان‌بندی برگزاری مصاحبه‌های تدریس - اردیبهشت 1399

    با توجه به اعلام نتایج مرحله اول شانزدهمین آزمون توانمندی تدریس، داوطلبینی که موفق شدند حداقل 70 درصد آزمون کتبی را کسب کنند، سطح علمی مورد نیاز برای ورود به مرحله دوم آزمون تدریس را کسب کردند و برای شرکت در جلسه مصاحبه تدریس دعوت شدند.

    مرحله دوم آزمون توانمندی تدریس نانو به صورت مصاحبه خواهد بود؛ برگزاری این مصاحبه‌ها برای اسفند ماه 1398 برنامه‌ریزی شده بود که با توجه به شرایط پیش آمده، برنامه به تعویق افتاد. با هماهنگی‌های صورت گرفته، این مصاحبه‌ها با رویکرد غیرحضوری (آنلاین) و در روزهای 9، 10 و 12 اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

    مدت زمان این مصاحبه 20 دقیقه است که به دو بخش ده دقیقه‎ای تقسیم می‌شود:

    ** در ده دقیقه اول، شرکت‎کنندگان به تدریس موضوعی با محوریت فناوری نانو برای جامعه مخاطب ?دانشجویان کارشناسی? می‌پردازند؛ تدریس به صورت وبینار و از طریق یک فایل پاورپوینت انجام می‌گیرد. برقراری ارتباط تصویری در حین مصاحبه ضروری است. شرکت‌کنندگان بایستی موضوع تدریس خود را از بین این موضوعات انتخاب کنند: ?آشنایی با فناوری نانو?، ?کاربردهای فناوری نانو در حوزه آب و پساب?، ?کاربردهای فناوری نانو در زمینه انرژی?، ?کاربردهای فناوری نانو در حوزه پزشکی?، ?کاربردهای فناوری نانو در ساختمان?

    ** در ده دقیقه دوم، داوران سؤالات خود را مطرح می‎کنند که این سؤالات پیرامون آموزش در زمینه فناوری نانو خواهد بود.

    شاخص‎های ارزیابی جلسه مصاحبه عبارتند از: تسلط بر مفاهیم علمی، مهارت‌های فردی در تدریس و مهارت‌های کلاس‌داری.

    در جمع‌بندی جلسه مصاحبه، براساس شاخص‌های ارزیابی اعلام شده و امتیاز اکتسابی شرکت‌کنندگان، توانمندی تدریس، تراز تدریس (الف، ب و ج) و زمینه تدریس (دانش‌آموزی-دانشجویی) شرکت‌کنندگان مشخص خواهد شد و نتایج نهایی در روزهای آتی بعد از مصاحبه‌ها، اعلام خواهد شد.

    *** گفتنی است نتایج آزمون کتبی تأثیری بر نتایج نهایی مصاحبه تدریس و احراز شرایط مدرسی نخواهد داشت.





تولید نمونه اولیه نانو واکسن برای مقابله با کرونا مطلب جدید

دوشنبه 99/2/15
7:54 عصر
ایمان
&

تولید نمونه اولیه نانو واکسن برای مقابله با کرونا


 

 

  • تولید نمونه اولیه نانو واکسن برای مقابله با کرونا

    تهران-ایرنا- نمونه نانو واکسن برای مقابله با ویروس کرونا توسط شرکت یوفوواکس که حاوی نانوذرات است ساخته شده و روی مدل‌های حیوانی و انسانی در حال آزمایش است.

    به گزارش روز پنجشنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، شرکت یوفوواکس (Ufovax) واکسن نانوذرات برای مقابله با SARS-CoV-2 ارائه کرد. این شرکت که از موسسه اسکریپس ریسرچ(Scripps Research) دانشگاه کالیفرنیا آمریکا منشعب شده‌است، فناوری‌ ارائه داده که در آن از نانو ذرات پروتئینی خود آرا استفاده می‌کند.
    این واکسن برای مقابله با ویروس کرونا آزمایش‌های موفقیت‌آمیزی را پشت سر گذاشته است.
    واکسن پروتوتایپ که دارای سنبله‌های پروتئینی ویروس کرونا است به‌عنوان ذرات شبه ویروسی (VLP)، این واکسن به سرعت بدن را وادار به تولید آنتی‌بادی‌هایی به‌منظور خنثی کردن ویروس کرونا می‌کند، با فعال شدن سیستم ایمنی و ایجاد آنتی‌بادی، یک نوع پروتئین گیرنده بر علیه ویروس کرونا در بدن ایجاد می‌شود.
    این پلتفورم واکسن نانوذرات، توسط ژیانگ ژو از اسکریپس ریسرچ ابداع شده‌است. در حال حاضر این پلتفورم امیدواری‌هایی برای مقابله با چالش‌های جهانی نظیر ایبولا و ایدز نیز ایجاد کرده است.
     در طول دو سال گذشته، ژو و همکارانش روی توسعه واکسن‌هایی برای مقابله با ویروس کرونا، سارس و مرس تمرکز داشتند بعد از شیوع ویروس کرونا در جهان، ژو و همکارانش از پلتفورم نانوذرات برای ایجاد واکسن بر علیه ویروس کرونا در مدت زمان کمتر از دو ماه اقدام کردند.

    ژیانگ ژو دراین خصوص گفت: از موفقیت در تکمیل نخستین قدم برای تولید واکسن بر علیه ویروس کرونا بسیار خوشحالم. ما امیدواریم که به زودی آزمایش‌های اولیه را شروع کنیم تا ببینیم آیا واکسن می‌تواند در مدل‌های حیوانی و بعد انسانی پاسخ ایمنی بر علیه ویروس کرونا را ایجاد کند.
    وی افزود: این واکسن از ذرات ویروسی مانند خودآرا تشکیل شده‌است که در آن از پروتئین‌هایی مشابه با پروتئین‌های موجود در سطح ویروس کرونا استفاده شده‌است. این پروتئین‌ها از طریق وارد کردن یک پلاسمید در سلول بدن میزبان و بیان ژن، سنتز می‌شوند.

    این دانشمند تاکید کرد که امکان‌ تولید این واکسن در مقیاس بزرگ توسط شرکاء صنعتی تایید شده‌است.
    جی‌لی، مدیرعامل شرکت یوفوواکس نیز در این باره گفت: ما مفتخریم که با تیم ژو برای تولید این واکسن همکاری می‌کنیم. 





معرفی مقالات منابع مسابقه ملی مطلب جدید

دوشنبه 99/2/15
7:53 عصر
ایمان
&

معرفی مقالات منابع مسابقه ملی


 

 

  • معرفی مقالات منابع مسابقه ملی

    بیضی‌سنجی

    بیضی سنجی (Ellipsometry) روشی نوری است که برای مطالعه و بررسی لایه های نازک، ویژگی های نوری (ضریب شکست، ضریب جذب و توابع دی الکتریک) سطوح و فصل مشترک مواد استفاده می شود و می توان با استفاده از آن ضخامت، مورفولوژی، یکنواختی سطح، ریخت‌شناسی (morphology)، کیفیت بلور، ترکیب شیمیایی و رسانایی مواد را ارزیابی کرد. در بیضی سنجی، معمولا شکست نور بررسی می شود و ویژگی هایی مانند ضخامت نمونه، ضریب شکست و ویژگی های دی الکتریک، موجب تغییرات در حالت نور قطبیده می شود. در بیضی سنجی تغییراتی که نور قطبیده پس از بازتاب یا عبور متحمل می شود مورد مطالعه قرار می گیرد

    متن کامل مقاله درedu.nano.irقابل مشاهده است





روشهای میکروامولسیون و مایسل معکوس مطلب جدید

دوشنبه 99/2/15
7:53 عصر
ایمان
&

روش‌های میکروامولسیون و مایسل معکوس


 

 

  • روش‌های میکروامولسیون و مایسل معکوس

    1- مقدمه

    روش‌های تولید نانومواد به‌صورت تک‌توزیع [Monodisperse] و با توزیع اندازه ذرات محدود باعث افزایش کیفیت محصول نهایی می‌شود. استفاده از نانوراکتورها یکی‌از راهکارهای سنتزی برای رسیدن به این هدف است. مایسل‌ها ساده‌ترین نانوراکتورهای مولکولی هستند که حاصل از خودآرایی مولکول‌های فعال سطحی (سورفکتانت‌ها‌) در فصل مشترک فاز آبی و فاز آلی هستند. میکروامولسیون‌ها مخلوط‌های همگن و تک‌توزیعی از مایسل‌هاست که با مخلوط‌کردن فاز آلی (روغنی)، فاز آبی و پایدار‌کننده‌ها (سورفکتانت‌ها) با نسبت مشخص تهیه می‌شوند. در این مقاله به اصول تشکیل میکروامولسیون‌ها، اصول واکنش‌های سنتزی در مایسل‌ها و راهکارهای عملی پرداخته شده است.

    2- تشکیل تجمع‌های مایسلی

    بر‌هم‌کنش‌های آب‌گریزی [Hydrophobic Interactions] یکی از برهم‌کنش‌هایی است که بین اجزای حلال و حل‌شونده اتفاق می‌افتد. این برهم‎کنش باعث تشکیل ساختارهای تجمعی [Aggregation] از حل‌شونده‌ها در یک حلال نامتجانس می‌شود. مولکول‌های یک حلال (به‌ویژه آب) معمولاً تمایل زیادی به یکدیگر دارند. تنها حل‌شونده‌هایی در محیط آبی حل می‌شوند که بتوانند بر نیروی جاذبه بین مولکول‌های آب غلبه کنند و در غیر این صورت، آب آن‌ها را به درون ساختار خود راه نمی‌دهد و از پخش‌شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند و بنابراین ساختارهای تجمعی تشکیل می‌شوند.

    ساختار مایسلی یکی از این ساختارهای تجمعی است که هنگام افزودن مولکول‌های فعال سطحی به حلال‌های آبی ایجاد می‌شود. مولکول‌های فعال سطحی، مولکول‌هایی دوگانه‌دوست [Amphiphilic] بوده و دارای یک بخش آب‌دوست و یک بخش آب‌گریز هستند. هنگامی‌که مولکول‌های فعال سطحی در محیط آبی حل می‌شود، بخش‌های آب‌دوست به سمت آب متمایل بوده و انتهای ‌آب‌گریز آن‌ها به‌شدت توسط مولکول‌های آب پس‌زده می‌شود. لذا با افزودن مقادیر مناسبی از مولکول‌های فعال سطحی به حلال‌های آبی، تجمع‌های مولکولی تشکیل می‌شود. در این تجمع‌های مولکولی، سر آب‌دوست به سمت بیرون (محیط آبی) متمایل بوده و انتهای آب‌گریز مولکول‌ها به سمت یکدیگر قرار می‌گیرند. چنین ساختاری یک مایسل متعارف نامیده می‌شود. حال چنانچه این مولکول‌های فعال سطحی به یک حلال آلی اضافه شوند، به‌دلیل قطبیت نه‌چندان بالای حلال، انتهای آب‌گریز به سمت حلال جهت‌گیری کرده و سرهای آب‌دوست در کنار یکدیگر جمع می‌شوند. به چنین ساختاری که در حلال‌های آلی مشاهده می‌شود، ساختار مایسل معکوس گفته می‌شود. در مایسل معکوس بر خلاف مایسل متعارف، مولکول‌های فعال سطحی کره?‌های آب را که در حجمی از روغن قرار دارند، می‌پوشاند. از این روش برای رشد نانو‌ذرات در محیط آبی و در دمای اتاق استفاده می?‎شود. نسبت مولکول‌های فعال سطحی، آب و روغن تعیین‌کننده آن است که چه فازی از مخلوط به وجود می‌?آید. این سه عامل برای ترسیم دیاگرام فازی سه جزئی مربوطه به کار می‌رود. شکل 2 نشان‌دهنده یک دیاگرام فازی سه جزئی است که در آن مناطق مربوط به فاز‌های تشکیل‌شده شامل مایسل متعارف و مایسل معکوس به همراه منطقه دوفازی (حاوی هر دو نوع مایسل متعارف و معکوس) نشان داده شده است.مشاهده متن کامل مقاله در سایت آموزش نانو





زمان برگزاری دهمین دوره مسابقه ملی فناوری نانو مطلب جدید

دوشنبه 99/2/15
7:52 عصر
ایمان
&

زمان برگزاری دهمین دوره مسابقه ملی فناوری نانو


 

 

  • زمان برگزاری دهمین دوره مسابقه ملی فناوری نانو

    برنامه‌ریزی اولیه برای برگزاری دهمین مسابقه ملی فناوری نانو در تیرماه 1399  و مدتی پس از امتحانات پایان‌ترم دانشگاهی به‌صورت حضوری و در یک مرحله تنظیم شده بود؛ اما شیوع بیماری کرونا موجب تعطیلی تمامی مراکز آموزش عالی کشور از اسفندماه سال گذشته و تداوم این تعطیلات تا به امروز گردیده است. همچنین عدم تصمیم قطعی برای بازگشایی دانشگاه‌ها و برگزاری امتحانات پایان‌ترم به‌صورت حضوری و یا غیرحضوری از سوی وزارت علوم موجب بروز عدم قطعیت در رابطه با زمان برگزاری امتحانات دانشگاهی شده است و این امکان وجود دارد که امتحانات دانشگاهی تا اواخر تابستان به تعویق بیفتد. با عنایت به آیین‌نامه برگزاری مسابقه ملی نانو مبنی بر برگزاری مسابقه به‌صورت حضوری و پس از امتحانات دانشگاهی، امکان برگزاری مسابقه در تابستان سال جاری متصور نیست.


    ازاین‌روی، با توجه به لزوم اختصاص زمان کافی به داوطلبان جهت آمادگی برای دهمین مسابقه ملی فناوری نانو و مطالعه منابع اعلامی و همچنین هماهنگی لازم برای برگزاری مسابقه با رعایت مسائل بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در حوزه‌های آزمون، این مسابقه در زمستان سال 1399برگزار خواهد گردید.

    ** بدیهی است برنامه‌ریزی برای زمان دقیق مسابقه به نحوی خواهد بود که هیچ‌گونه تداخلی با برنامه امتحانات دانشگاهی داوطلبان نداشته باشد.** 

    فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که خواهان شرکت در دهمین مسابقه ملی نانو هستند، توجه داشته باشند که مبنای محاسبه زمانی جهت عدم سپری شدن بیش از دو سال از زمان فارغ‌التحصیلی همان 20 تیرماه 1399 خواهد بود.





تمامی حقوق این وب سایت متعلق به پیامی تازه است. || طراح قالب avazak.ir